Pepparbiff med klyftpotatis & sås
Ingredienser:
Antal portioner 2
Pepparbiff 2 skivor
Salt
Matfett till stekning
Sås:
Lök (1/4)
Oxfond 2 msk
Vatten 1 dl
Vispgrädde 2 dl
Salt & peppar
Ingredienser:
Antal portioner 2
Pepparbiff 2 skivor
Salt
Matfett till stekning
Sås:
Lök (1/4)
Oxfond 2 msk
Vatten 1 dl
Vispgrädde 2 dl
Salt & peppar
Klyftpotatisen:
ca 8 st potatis
lite olja & kryddor
Börjar med klyftpoatisen:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta potatisen. Låt den stormkoka i en stor gryta knappt fem minuter. Häll av potatisen och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över kryddor.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Hetta upp matfettet i en panna. Stek köttet på medelhög värme 2-3 min på var sida (stek längre för genomstekt).
Sås: Fräs lök i kastrull på medelvärme cirka 5 minuter utan att bränna. Tillsätt fond, vatten och grädde. Låt småkoka några minuter. Smaksätt med lite steksky, salt och peppar.
Väldigt gott med en sallad till med pressad lime över.
Väldigt gott med en sallad till med pressad lime över.

Kommentarer
Postat av: Vanessa
Sv: Absolut, det lät verkligen gott så jag lär absolut testa den :)
Postat av: Beatrice Jakobsson (foto)
sv: härligt Malin :)
Postat av: ellensjo
Hej! Allt bra? :)
Kram

Trackback