Apelsindessert

 
4-6 personer.
Tillagningstid 30 min ca.

Ingredienser:
4 ägg
2 1/2 dl socker
1 msk margarin
3 apelsiner
2 msk vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm.
Smält fettet, pressa safter ur apelsinerna & riv väldigt fint lite apelsinskal.
Blanda alla ingredienser, äggen ska bara röras sönder. Ej vispas.
Häll den mycket lösa smeten i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen, tills ugnen stelnat. ca 15-18 minuter.
Strö socker över kakan & rulla ihop den från långsidan, så som en rulltårta.




Biffar med mozzarella & tomatsås

                                                                   4 personer
600 g köttfärs
½ röd lök
2 tsk basilika
1 förpackning mozzarella
1 burk krossade tomater
lite salt och peppar
1 tsk socker

Blanda färsen med salt, peppar, riven lök, och basilika. Forma det till 4 stora biffar. Gör en grop i varje biff & ha i mozzarella i dom. Stek biffarna & ha sen i krossade tomater runt dom. Krydda & låt biffarna puttra en stund i såsen. Servera med exempelvis potatis & lite grönsaker.



Fetaostbiff med varm morotssallad.

 
Du behöver:
400 g fast potatis
400 g nörfärd
150 g fetaost
1 msk potatismjöl
1 tsk hackad, färsk rosmarin
smör till stekning
3 morötter
1/2 dl kaprisbär + lite spad
olivolja till stekning
2 dl lätt creme fraiche 
salt & peppar.

Gör såhär:
Koka potatisen. Lägg under tiden färsen i en bunke. Bryt ner osten i små bitar & arbeta in den i färsen med potatismjöl, rosmarin, salt & peppar till en jämn tjock stek.
skala & gör långa remsor av morötterna med potatisskalaren. Skriva kaprisbären.
Hetta upp en stekpanna med smör. Tryck ut all färsen direkt i pannan. Stek den i ca 3 minuter. Dela i tårtbitar & vänd dom i pannan. Stek i ytterligare 2-3 minuter. Fräs morötterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Rör i creme fraiche, kapris & en gnutta spad av kaprisen. Puttra ihop i ca 1 minut. Salta & peppra. Servera biffen med morotssalladen & kokt potatis.




Bild & recept taget från ica kuriren.

RSS 2.0