Basilikasoppa med mozarellahjärtan

                                                                     4 portioner

Du behöver:
3 st potatisar
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör
9 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 1/2 dl vispgrädde
1 st basilika, kruka
1 1/2 dl parmesan, riven
salt & peppar
ca 150 g mozarellaost

Gör såhär:
skala & tärna potatisen. Stek vitlöken snabbt i smöret i en stor kastrull. Häll i potatisbitarna, vatten & grönsaksbuljongen. Låt det sjuda ca 15 minuter med lock på. Potatisen ska bli mjuk. Mixa sedan det till det blir till en puré, häll tillbaka i kastrullen & tillsätt grädden & koka sedan upp. Mortla basilika bladet men spara någon till garnering. Häll de mortlade basilikabladen & parmesanosten i soppan & blanda väl. Smaka av med salt & peppar. Tryck ut småå hjärtan av mozarella osten med hjälp av ett pepparkaksmått.
Toppa soppan med mozarella hjärtan & några basilika blad.




 

Indisk Quorngryta med ris

                                                                         4 portioner

Du behöver:
100 g valnötter
1 msk olivolja
1 1/2 msk ingefära (kryddburk)
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 burk krossade tomater (400 g)
1 burk kokosmjölk (400 g)
1 paket Quorn i bitar (300 g)
1 msk olja
1 orange paprika
4 portioner ris

Gör såhär:
Gör riset enligt anvisningarna på paketet.
Mixa nötter, olivolja, ingefära, garam masala, spiskummin, salt, kajenn, honung & krossade tomater till en tjock smet. Häll i Qournbitarna i en gryta med olja & kryddblandningen, låt detta sjuda ca 2-5 minuter. Häll sedan i kokosmjölken & låt sjuda 10-15 minuter. Salta grytan lite. Strimla paprikan.
Häll upp lite ris i en tallrik när de är klart, toppa med lite grytan & sist paprikan. :)


 

Filodegsrullar med spetskål, brie & persilja

                                                                      Tilltugg för ca 6-8 personer

Du behöver:
1 1/2 huvud spelskål
1 förpackning färsk persilja
2 msk olivolja
2 vitlökskluftor
Havssalt & peppar
200 g Brie
ca 500 g filodeg
ca 2-3 tsk rosmarin


Gör såhär:
Starta ugnen på 225 grader. Skölj spetskålen & persiljan. Strimla det fint. Häll olivoljan i en varm wok & fräs spetskål & persilja i ca 30 sekunder, bara tills de precis mjuknar lite. Pressa i vitlök & ha i halvssalt, peppar & rosmarin.
Låt fyllningen svlana något. Sedan placerar du fyllningen på en filodegs "platta", först viker du in långsidan & sedan rullar du ihop de. Lägg skarven neråt på en bakplåtsklädd plåt.
Gräddas i 10-13 minuter mitt i ugnen.

RSS 2.0