Inbakad köttfärspizza

5 portioner

Du behöver
ca 500 g köttfärs
1 msk olja
1 burk majs (340 g)
2 tsk oregano
2 dl riven ost
salt & peppar
1/2 dl mjölk

till degen
25 g jäst
2,5 dl vatten
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 msk olivolja

Börja med att göra degen. Smula ner jäst i en bunke, tillsätt fingervarmt vatten. Rör om tills jästen är upplöst. Blanda i salt, olivolja & vetemjöl i omgångar. Arbeta degen slät & låt jäsa i 30 min.
Bryn köttfärsen i en kastrull med olja. Tillsätt majs, oregano, salt & peppar. Ställ åt sidan & svalna.
Tillsätt sedan lite ost men spara till gräddningen. Rör om.
Starta ugnen på 200 grader & sätt in en plåt.
Ta ut degen på mjölat bakbord. Kavla ut den så den blir rektangulär. Lägg på ett bakplåtspapper.
Sila köttfärsen/fyllningen innan du lägger den på degen för bästa resultat!
Lägg köttfärsen/fyllningen på degen  lite till höger, lämna plats på båda sidorna för ihopvikningen. 
Vik sedan ihop pizzan, pensla med mjölk & strö över ost.
Dra över pappert med pizzan med degen på den varma plåten.
Grädda mitt i ugenen i ca 15 minuter.

Gott att serveras med en sallad.



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0