Grekisk köttfärslåda med fetaost.

4 portioner
Du behöver:
ca 900 g potatis
1 st stor gul lök
3-4 st vitlöksklyftor
500 g köttfärs
salt & peppar
1 1/2 tsk timjan
1 1/2 tsk oregano
100 g fetaost
1/2 dl vatten
1 st hel gurka
1-2 dl turkisk yoghurt
3 st stora tomater
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk olivolja
några kvistar persilja



Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisen, dela potatisarna i mindre bitar & koka.
Pressa vitlöken i en bunke. Skala & hacka löken & lägg i bunken med vitlöken.
Blanda ner köttfärsen i bunken tillsammans med salt & peppar. Tillsätt timjan, oregano & smula ner fetaost & vatten. Blanda väl! Tryck ut köttfärsen i en ugnssäker form tills den är ca 2 cm tjock.
Ställ in den i mitten av ugnen i ca 20-23 minuter.
Dela gurkan på mitten, kärna ur & riv den. Var noga med att krama ur vätskan ut gurkan innan du rör ner gurkan med den turkiska yoghurten. Smaka av med salt & peppar.
Skär tomaterna i lagom bitar & lägg i en skål. Tillsätt vinägern & oljan. Salta & peppra efter smak. Rör runt allt, toppa med hackad persilja.
Pressa eller mosa potatisen & servera den med köttfärslådan, gurkyoghurten & tomaterna.

PS, jag tillsatte lite mjölk & margarin till potatiskrosset för de ej skulle bli så torrt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0