Grekisk köttfärslåda med fetaost.
4 portionerDu behöver:ca 900 g potatis1 st stor gul lök3-4 st vitlöksklyftor500 g köttfärssalt & peppar1 1/2 tsk timjan1 1/2 tsk oregano100 g fetaost1/2 dl vatten1 st hel gurka1-2 dl turkisk yoghurt3 st stora tomater1 tsk rödvinsvinäger1 tsk olivoljanågra kvistar persiljaGör såhär:Sätt ugnen på 200 grader.Skala potatisen, dela potatisarna i mindre bitar & koka.Pressa vitlöken i en bunke. Skala & hacka löken & lägg i bunken med vitlöken.Blanda ner köttfärsen i bunken tillsammans med salt & peppar. Tillsätt timjan, oregano & smula ner fetaost & vatten. Blanda väl! Tryck ut köttfärsen i en ugnssäker form tills den är ca 2 cm tjock.Ställ in den i mitten av ugnen i ca 20-23 minuter.Dela gurkan på mitten, kärna ur & riv den. Var noga med att krama ur vätskan ut gurkan innan du rör ner gurkan med den turkiska yoghurten. Smaka av med salt & peppar.Skär tomaterna i lagom bitar & lägg i en skål. Tillsätt vinägern & oljan. Salta & peppra efter smak. Rör runt allt, toppa med hackad persilja.Pressa eller mosa potatisen & servera den med köttfärslådan, gurkyoghurten & tomaterna.PS, jag tillsatte lite mjölk & margarin till potatiskrosset för de ej skulle bli så torrt.
Kommentarer
Trackback