Fetaostbollar med tomatsås & tagliatelle
4 portioner, Ca 24 stycken bollar
Du behöver
400 g tagliatelle
2 burkar krossade tomater, ca 800 g
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
1 ägg
1 dl ströbröd
1 gul lök
1 dl färsk basilika & persilja
2 dl mandelmjöl
2 dl riven tex mex ost
150 fetaost
3 msk olivolja
Gör såhär:
Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen.
Finhacka löken & lägg i en skål tillsammans med ägg, ströbröd.
Hacka persilja & basilika fint & lägg i skålen, tillsätt mandelmjöl, ost & smula ner fetaosten.
Blanda allt samman & forma de till 24 stycken bollar.
Stek bollarna i olivolja på låg värme i ca 8 minuter eller tills de har fin yta.
Häll ner de krossade tomaterna i en kastrull & koka upp. Pressa vitlök & ha i med salt & peppar.
Häll av tagliatelle när den är färdig & servera med den varma tomatsåsen & fetaostbollarna.
Du behöver
400 g tagliatelle
2 burkar krossade tomater, ca 800 g
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
1 ägg
1 dl ströbröd
1 gul lök
1 dl färsk basilika & persilja
2 dl mandelmjöl
2 dl riven tex mex ost
150 fetaost
3 msk olivolja
Gör såhär:
Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen.
Finhacka löken & lägg i en skål tillsammans med ägg, ströbröd.
Hacka persilja & basilika fint & lägg i skålen, tillsätt mandelmjöl, ost & smula ner fetaosten.
Blanda allt samman & forma de till 24 stycken bollar.
Stek bollarna i olivolja på låg värme i ca 8 minuter eller tills de har fin yta.
Häll ner de krossade tomaterna i en kastrull & koka upp. Pressa vitlök & ha i med salt & peppar.
Häll av tagliatelle när den är färdig & servera med den varma tomatsåsen & fetaostbollarna.

Kommentarer

Trackback