Fetaostbiff med varm morotssallad.

 
Du behöver:
400 g fast potatis
400 g nörfärd
150 g fetaost
1 msk potatismjöl
1 tsk hackad, färsk rosmarin
smör till stekning
3 morötter
1/2 dl kaprisbär + lite spad
olivolja till stekning
2 dl lätt creme fraiche 
salt & peppar.

Gör såhär:
Koka potatisen. Lägg under tiden färsen i en bunke. Bryt ner osten i små bitar & arbeta in den i färsen med potatismjöl, rosmarin, salt & peppar till en jämn tjock stek.
skala & gör långa remsor av morötterna med potatisskalaren. Skriva kaprisbären.
Hetta upp en stekpanna med smör. Tryck ut all färsen direkt i pannan. Stek den i ca 3 minuter. Dela i tårtbitar & vänd dom i pannan. Stek i ytterligare 2-3 minuter. Fräs morötterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Rör i creme fraiche, kapris & en gnutta spad av kaprisen. Puttra ihop i ca 1 minut. Salta & peppra. Servera biffen med morotssalladen & kokt potatis.




Bild & recept taget från ica kuriren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0