Bullar

Ugnstemp: 250 C

150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
ca 1,3 l vetemjöl
1 ägg till pensling

Gör såhär:
Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken. Värm tills alltsamman är ljummet, ca 37 C. Lös upp jästen i en skål med degspadet. Tillsätt mjölet & arbeta degen smidig. Degen är färdig när den släpper skålens kanter. Strö lite mjöl över ytan så att den inte torkar. Täck med fuktad bakduk. Ställ den gragfritt & låt jäsa till dubbel storlek, ca 1-1 1/2 timme. 
Ta upp på arbetsbänk & knåda degen. Degen är färdig när den släpper bakbord & händer. Forma till bullar & jäs dom dubbelt så stora under fuktad bakduk ca 30-60 min. Tänk på göra dom mindre eftersom dom ska jäsa sig större ! Sätt på ugnen. Pensla ägg över bullarna & grädda mitt i ugnen i ca 15 min. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0