Hemmagjord nötkräm

Du behöver:                                             blir ungefär 1 och en halv burk :)
4 dl hasselnötter
1,5 dl socker
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljpulver
4 matskedar kokosolja
en nypa salt
 
 
Gör såhär:
Starta ugnen på175 grader och rosta nötterna i ca 10 minuter. Lägg de sedan i en handduk & rulla så mycket så skalet försvinner frå nötterna, så gott de går. Ha sedan i alla ingredieser i e hög skål & använd stavmixer tills krämen fått den konsistens du önskar

Ha krämen i kylskåp men ställ fram ett tag innan du ska avända den då den blir väldigt hård i kylskåp.


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0