Ost & skinkgifflar med citronmeliss & pepparsås.
16 stycken.10 dl vetemjöl1 tsk salt1 1/2 msk bakpulver100 g margarin4 dl mjölkfyllning8-10 skivor ost (jag hade gouda ost)8-10 skivor kalkon mortadellaca 1/2 dl citronmellispepparsås ( three pepper finns färdig på flaska från Heinz)1 st ägg till penslingGör såhär:Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman mjöl, salt, bakpulver & margarin.Tillsätt mjölken & arbeta snabbt ihop allt till en deg.Ta upp degen på ett mjölat bord & dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rund platta. Skär eller sporra varje platta i 8 snibbar.Skär ost & skinka i mindre passande bitar & ha på varje snibb efter eget tycka. Strimla citronmeliss & lägg på, lägg på såsen i en liten klick längst in så rinner de mest osannolikt inte ur.Rulla ihop de till gifflar. Lägg gifflarna på en bakpappersklädd plåt & pensla med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 minuter.Låt dem svalna på galler.
Kommentarer
Trackback