Ost & skinkgifflar med citronmeliss & pepparsås.

16 stycken.

10 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 1/2 msk bakpulver
100 g margarin
4 dl mjölk

fyllning
8-10 skivor ost (jag hade gouda ost)
8-10 skivor kalkon mortadella
ca 1/2 dl citronmellis
pepparsås ( three pepper finns färdig på flaska från Heinz)

1 st ägg till pensling

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman mjöl, salt, bakpulver & margarin.
Tillsätt mjölken & arbeta snabbt ihop allt till en deg.
Ta upp degen på ett mjölat bord & dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rund platta. Skär eller sporra varje platta i 8 snibbar.
Skär ost & skinka i mindre passande bitar & ha på varje snibb efter eget tycka. Strimla citronmeliss & lägg på, lägg på såsen i en liten klick längst in så rinner de mest osannolikt inte ur.
Rulla ihop de till gifflar. Lägg gifflarna på en bakpappersklädd plåt & pensla med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Låt dem svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0